divendres, 28 de novembre del 2008

Projecte col·laboratiu "Carta als Reis 2008"


Casualment vaig trobar aquesta pàgina web en la que s'explica diferents projectes educatius que estan relacionats amb el món de les noves tecnologies. I ara que venen les festes de Nadal i Reis es fan més projectes, per exemple, molts centres de la ciutat de Cornellà fan un intercanvi de les seves cartes als Reis Mags, entre nens de primària i secundària. Aquestes activitats formen part de l projecte "Aplicacions educatives d'Internet" gràcies a l'ajuda de la fundació "Propedagògic"

Els nens de cicle inicial escriuen la seva carta com cada any però aquesta vegada a fan amb ordinador i després fan que l'envien per e-mail a Orient. I després reben un correu electrònic pocs dies abans de tenir vacances de Nadal com a resposta dels Reis Mags d'Orient.

El que crec que està més bé, és que aquests missatges rebuts com a resposta a les seves cartes inicials, la fan nens i nenes de secundària d'altres o de la mateixa escola que ells. Però això, òbviament, no ho saben els nens de cicle inicial de primària.

I tot seguit us deixo un enllaç amb les vivències d'alguns dels anys anteriors: del 2004, del 2003, o del 2001.

Algunes de les escoles que participen en aquest projecte són: CEIP L'Alzina (Molins de Rei), CEIP La Garalda (Pallejà), CEIP Salvador Espriu (St. Feliu de Ll.), CEIP Torre de la Miranda (Cornellà de Llobregat)

dijous, 13 de novembre del 2008

Comferència d'Anna Pérez



El dimecres 12 de novembre l'Anna Pérez, professora d’infantil i primària de l'Escola Drassanes va fer una comferència sobre les noves tecnologies aplicades a l’educació, principalment sobre el un espai que ella mateix va crear: Bitàcola de MestreTic. I aquí teniu un enllaç per que hi pugueu accedir.

Doncs bé, ens va explicar com va sorgir la idea de crear aquest espai i va ser per ús propi, per organitzar-se i va veure que altres persones contestaven a les seves publicacions. Per exemple: un dia va crear un missatge per recordar-se que tal programa li anava bé per fer tal cosa i una persona li va contestar aconsellant-li un altre programa que creia que era millor.

També ens va ampliar la informació que teníem sobre l’espai, els seus programes, què podies fer a través d'ell, com utilitzar-lo, etc. i va posar exemples de vídeos i treballs que havien fet a la seva escola. Vaig trobar molt bé quan va dir que en comptes de fer un moral del tema que estiguessin treballant en aquell moment i penjar-lo a la classe, el que feien era fer-ho al bloc i així ho podia veure tothom, no només els de la classe.

I per acabar volia comentar una cosa que va dir que opino que esta molt ben pensat. Que com a futurs professor hem de saber plantejar les preguntes i les activitats que calgui que els nens busquin informació perquè no copiïn només, sinó que es llegeixin la informació que han trobat a Internet i la "masteguin", l’entenguin, etc. Per exemple: En comptes de dir busqueu informació sobre Monet, plantejar-ho diferent: quins colors utilitzava Monet en els seus quadres? o què acostumava a pintar? Perquè no sigui copiar i pegar que és molt fàcil.

La conferència es va acabar amb un espai dedicat a possibles preguntes i/o dubtes. Personalment va estar molt bé!

dimarts, 4 de novembre del 2008

Que hi farem?


Després de dues setmanes de no haver escrit cap missatge, he tornat. Em justifico tot parlant de les noves tecnologies: fa com dues setmanes que no tinc Internet a casa meva i fa com una setmana que vull intentar escriure a l'escola però entre que les aules d'informàtica són molt petites i sempre estan plenes, i entre que tenim molts treballs per entregar i llibres per entregar... és impossible poder-se sentar una estona a escriure encara que sigui cuatre línies.


Però bé, tornant al tema d'Internet, com pot ser que truquem a la companyia i primer (fa una setmana) ens diguin que és un problema de la companyia que en unes hores ho arreglen, anem trucant dia sí dia també, ens diuen el mateix i finalment ahir conseguim parlar amb un tècnic que ens diu que el problema no és seu sinó nostre. Què és el que hem de fer? Quina presa de pèl és aquesta? Jo necessito el ordinador per comunicar-me, per fer treballs, buscar informació, etc.



Al final m'he cansat d'anar esperant al dia següent per poder escriure pensant que ja s'hauria arreglat i he anat a casa d'un amic. Però no crec que aquesta sigui la manera de fer les coses perquè això significa que les noves tecnologies, pot ser no estan tant avançades com ens pensem.

Això m'ha creat dos pensaments, ja que en veritat, m'ha fet veure que l'ordinador és molt necessari avui en dia. Però per una altra part m'he desentès encara més de les noves tecnologies.


El que volia amb aquest comentari era sobretot desfogar-me, fer veure que tampoc estem tan bé encara que diguin que sóm el sisè païs més desenvolupat (aquí teniu la pàgina web on ho diu) i mostrar una de les situacions més típiques avui en dia entre la gent. Perquè, a qui no li ha pasat el mateix que a mi?
I m'ha fet gràcia aquesta fotgrafia de dalt. Com són o seran els nous ordinadors seguint així? És una broma absurda però s'ha de posar una mica d'humor a la vida i més quan les coses no funcionen.