dilluns, 29 de desembre del 2008

Aprendre anglès fent manualitats

Després de les exposicions que han fet els companys a classe sobre el youtube, sobretot, i sobre altres TIC que es podrem aplicar a les nostres auless en un futur, jo, de moment, les faig servir per crear entrades al bloc i parlar-vos de temes que crec que són importants com a futurs mestres. En aquest cas, aquest el tema de l'entrada està més dirigit cap als mestres de llengues estrangeres.

El video es titula: Aprender inglés a través de las manualidades. Doncs bé, ja us podeu imaginar de que va el tema.




Després d'haver vist el video, vull resaltar el que hauriem de tenir en compte i el que aconseguiriem utilitzant aquest mètode: (Per veure millor la imatge feu click a l'esquema)

educazione sentimentale

Volia parlar de l’educació de valors, que sempre he cregut que és molt més important que ensenyar les capitals i els rius d’un país, per exemple. Jo estic treballant en un esplai i el que treballem amb els nens, sobretot, són els valors de la solidaritat, la igualtat i tot això els va molt bé per saber comportar-se, saber conviure amb els companys i a créixer com a persona.

I per mostrar-vos-ho millor, m’agradaria que veiéssiu aquest vídeo al youtube que trobo que és molt bo i mostra perfectament el que us vull dir. Està en italià però subtitulat en espanyol, va una mica ràpid però es pot entendre perfectament, si més no, és perquè agafeu una idea.



Després d’haver-lo vist, volia comentar unes quantes coses que m’han sorprès molt:
- Quan davant de l’escola, el pare li dóna l’esmorzar al nen i li diu: menja-te’l tot tu, no li donis res als teus companys.
- Quan estan asseguts a la taula acabant de menjar i parlen del cop de puny que li han donat al nen a l’escola i el pare li diu que no es quedi parat i li torni i que recordi un refrany: "è meglio un bei processo che un bei funerale" que crec que s’entén perfectament.
- El moment que estan al cotxe i el pare es fica per un carrer en direcció contraria per arribar bé a l’escola o quan fan el truc del mocador al final.
- O quan el pare parla de les seves idees sobre la política directament afecta al pensament del nen perquè pràcticament podríem dir que li està inculcant les seves idees. Pot ser a vegades nosaltres parlem i de forma involuntària i indirectament, condicionem les idees del nen, però no ho fem de la mateixa forma que el pare.
- I per acabar, comentar el final, que és molt dur però alhora molt irònic i divertit, perquè és el que he dit abans, que el pare deia les coses perquè el nen aprengués (segons les idees del pare) i finalment, ha seguit el refrany que sempre li recordava: el món és rodó i qui no manté l’equilibri, cau.

dijous, 18 de desembre del 2008

Joan XXIII i les TIC


En aquesta publicació m’agradaria presentar la meva escola de pràctiques: Joan XXIII de Bellvitge (L'Hospitalet). És una escola basada en les idees dels jesuïtes, jo al saber això, em va sonar a unes idees religioses i antigues, però és tot el contrari ja que segons la seva missió el que es vol és promoure una educació innovadora, compromesa i personalitzada que satisfaci les demandes de l'entorn. I la seva visió és aconseguir que l'escola sigui capdavantera en l'aplicació de noves eines educatives per motivar l'aprenentatge, desenvolupant les màximes possibilitats de la formació.

Per això, el primer dia de pràctiques vam anar a l'aula d'informàtica a repassar el tema de les parts del cos a partir d'un programa treballat a classe com és el JClic, i cada dilluns ho fan. Em va semblar molt interessant però alhora, estrany ja que quan jo anava a primària només utilitzàvem l'ordinador per l'assignatura d'informàtica.

A partir d'això, em vaig voler informar una mica més sobre l'aplicació de les TIC a l'escola i vaig veure que des de el Departament de Relacions Internacionals Projectes Europeus de Joan XXIII l'objectiu és "ampliar els horitzons dels nostres joves, oferint-los la possibilitat de conèixer altres realitats culturals. Amb la comunicació internacional es potencia apreciar els costums i llengües d'altres països i l'ús de les noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC)."

Si us interesa podeu consultar més informació a la web de l'escola.

dimarts, 9 de desembre del 2008

La marginació

Doncs aquí està el nostre curtmetratge que tracta el tema de la marginació a les escoles. La protagonista és una noia (l'Anna) i els altres (Sergio, Juan Antonio i jo) hem fet de "dolents" ja que som els que no fem cas i marginem a la noia. La nostra idea era aquesta des del principi però a mesura que hem anat fent el muntatge, hi ha hagut diferents aportacions i dubtes sobre com realitzar-ho, però finalment s’ha arribat a un acord i ha acabat sortint tal i com ho podeu veure directament anant a youtube o a través d’aquest enllaç.

I bé, després d'haver fet aquesta activitat, he vist que és una sessió molt interessant que poden realitzar perfectament nens de primària ja que pot ser molt enriquidor treballar en gup d'una manera diferent a la majoria de treballs, i que d'una forma o una altra els nens també es podran sentir protagonistes, encara que facin papers secundaris, al presentar el video a classe.

Fes click al video o ves directament a youtube i escriu: marginació NTAE